Μετάδοση μέσω Flash Media Live Encoder

Στο localstage μπορεί ο καλλιτέχνης ή ο χώρος τέχνης να πραγματοποιήσει μόνος του το live streaming (οδηγίες παρακάτω). Παράλληλα, την κάλυψη/μετάδοση, εφόσον πρόκειται για απαιτητικά events σε live stages και festival, μπορεί να την πραγματοποιήσει το συνεργείο του localstage. Περισσότερα για την υπηρεσία αυτή στο www.localstage.video.


Όπως περιγράφουμε στη σελίδα " Τι χρειάζομαι" για να κάνεις ένα live στο localstage χρειάζεσαι τουλάχιστον μια κάμερα USB και έναν υπολογιστή με σύνδεση Internet. Για τον ήχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μικρόφωνο της κάμερας USB, όμως είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μια κονσόλα ήχου (που θα δέχεται ένα εξωτερικό μικρόφωνο, μια κιθάρα, τα πλήκτρα κτλ.) η έξοδο της οποίας θα οδηγείται στο mic in του υπολογιστή. Τη συνέχεια αναλαμβάνει το δωρεάν πρόγραμμα FMLE...


Το Adobe Flash Media Live Encoder είναι δωρεάν λογισμικό και υποστηρίζει 1 κάμερα. Είναι πολύ εύχρηστο και δίνει πολύ καλές δυνατότητες παραμετροποίησης του stream. Μάλιστα, διαθέτει αναλυτική καρτέλα για τη ρύθμιση του ήχου, δίνοντας στους χρήστες του localstage την δυνατότητα να δώσουν πολύ υψηλή ποιότητα ήχου. 

Για να χρησιμοποιήσεις το FLME και να παίξεις LIVE στο localstage ακολούθησε τις οδηγίες. 


Επέλεξε Δημιουργία Παράστασης (εάν δεν έχεις αυτήν την επιλογή είναι επειδή είσαι Θεατής. Στο λογαριασμό σου μπορείς να αλλάξεις την ιδιότητά σου σε Καλλιτέχνης ή Χώρος Τέχνης). 


Πάτα στην επιλογή "Πως θα κάνω Live;". Κατέβασε και εγκατέστησε το πρόγραμμα FLME για Window ή MAC.


Από τη Σκηνή σου κατέβασε το XML Profile


 Από το FMLE επέλεξε File - Open Profile


Εντόπισε το XML Profile και άνοιξέ το 


Επέλεξε την κάμερα και το πηγή ήχου (ο ήχος μπορεί να προέρχεται από κονσόλα ήχου και να οδηγείται στο mic in του υπολογιστή)


Πάτα Connect και στη συνέχεια βάλε τα στοιχεία σύνδεσής σου που θα βρεις στη "Δημιουργία Παράστασης"


Πάτησε Start για να ξεκινήσει η μετάδοση


Για να ελέγξεις το live stream που στέλνεις στο localstage δες ΕΔΩ για τη δοκιμαστική παράσταση


Οι ρυθμίσεις αυτές αρκεί να γίνουν μια φορά! Εάν σώσεις το profile το FLME πλέον θα συνδέεται αυτόματα με το localstage όποτε πατάς stream. 


ΠΡΟΣΟΧΗ. Το λ χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία HTML5 για Live Streaming, ώστε η παράστασή σου να παίζει σε ΟΛΕΣ τις συσκευές. Όμως η τεχνολογία HTML5 εισάγει μια καθυστέρηση 35-40 δευτερόλεπτα. Δηλαδή αυτό που κάνεις θα το βλέπουν οι θεατές μετά από 35-40 δευτ. Αντίστοιχα, όταν πατήσεις START για να ξεκινήσει η μετάδοσή σου θα εμφανιστεί στον Live Player του localstage μετά από 35-40 δευτ.